La Cocina - ”Det spanske køkken”

 

De fleste flamencofolk har også en særlig forkærlighed for det spanske køkken, som er kendetegnet ved en mangfoldighed af gode råvarer - kød, fisk, skaldyr og grøntsager tilberedt enkelt og velsmagende.

Tapas er også blevet en del af mange danskeres mad-verden.

 

De fleste Spaniens-rejsende har stiftet bekendtskab med Paella, og oftest i versionen med fisk og skaldyr.

Men i virkeligheden findes der et stort udvalg af varianter, afhængigt af hvor i landet man befinder sig.

Paella.

 

Paella regnes ofte som Spaniens nationalret, men er måske snarere den spanske udgave af biksemad.

Det eneste, der altid skal være med, er ris og safran.

Resten af ingredienserne kan varieres i det uendelige, alt efter hvad man har til rådighed eller har råd til.

 

Min paella-udgave er fremstillet af varer, som kan fås i de fleste større supermarkeder - kylling og skaldyr.

Klik her eller på billedet til venstre og få opskriften som PDF-fil.

Bacalao.

 

Bacalao er egentligt den spanske betegnelse for klipfisk og bruges i utallige variationer i Spanien, i sær i de nordlige områder.

 

Denne version fik jeg serveret i Barcelona, men i min version er klipfisken erstattet af fersk torsk.

Den er god som forret eller som en del af et større fiskebord.

Klik her eller på billedet til højre og få opskriften som PDF-fil.

Muslinger i hvidvin.

 

Muslinger kan tilberedes på mange forskellige måder

og kan bruges lige så forskelligt.

Et par stykker er lækkert som Tapas  - brug lidt flere som forret -

eller en god portion som hovedret.

Det vigtigste er, at muslingerne er levende og friske, når man køber dem.

 

Mine to variationer er hvidvinsdampede - nærmest som muslingesuppe,

tilsat en velsmagende Sofrito eller Safransuppe.

Klik her eller på billedet til venstre og få opskriften som PDF-fil.

Et så stort land som Spanien har naturligvis en broget vifte af madretter, som er ligeså forskellig fra syd til nord som resten af den spanske kultur.

 

Her vil jeg forsøge at samle nogle gode retter, som gerne skulle kunne fremstilles af varer, som er tilgængelige her i landet.

 

Med tiden må der gerne komme flere opskrifter, så hvis du har en god opskrift, som du gerne vil dele med andre, så send den til mig på flemming@weisdorff.dk

 

Nu lægger jeg selv ud med 3 af mine yndlingsretter.

 

Velbekomme - Buen provecho

Flemming

Tapas

 

Tapas er nok den del af det spanske køkken, som er blevet mest populært -
også blandt danskerne.
Det  er jo kendetegnet ved en mængde af små-retter, som kan spise som forretter eller som et helt måltid. Eller bare gnaskes til en drink.
Variationerne er uendelige, og på internettet kan man finde masser og gode opskrifter.

Tapas betyder "låg", og oprindeligt var det en kiks eller lign, som man fik med, når man på baren bestilte sit glas sherry eller vin. Det man lagde over sit glas, for at der ikke skulle komme fluer i det. Det har så udviklet sig til hele små retter af delikatesser.

Spansk Smag

v/ Luis Saiz López

Møllevænget 33,

4390 Vipperød

Tlf. 2441 6510

Paella, tapas og anden spansk mad til fester og arrangementer.

Desuden salg af spanske specialiteter, vin mm.

Find opskrifter på tapas, paella, tortilla mm.

Se mere på www.spansk-smag.dk

Hos La Etiqueta importerer vi selv vinen, vi sælger vin både engros og detail – og så afholder vi også vinsmagninger i butikken eller hjemme hos folk/ude hos virksomheder.

Se mere på: http://laetiqueta.dk/

vinhandel, kunst og vinbar

La Etiqueta

Spanske vine

v/ Michael Twide

Hovedgaden 80c

4050 Skibby

Tlf. 5072 0333

Flamenco:

La Cocina