Flamenco |
Som den eneste musikskole i landet har Egedal Musikskole i en lang årrække tilbudt undervisning i Flamencodans, som nu er stoppet. Som en naturlig følge af dette, har der også været tilbud med undervisning i Flamenco-guitar i musikskolen. |
Flamenco |
Compás er flamencomusikkens periodeenhed (takt) og er udtryk for den grundrytme, flamencomusikken går i. Det er en forudsætning for at kunne spille flamenco, at man har et godt kendskab til de forskellige former for compás.
Læs her om de forskellige Palos og deres forskellige Compás. |
De fleste ved, at flamencoen hører hjemme i Spanien. Men oprindeligt hører den kun hjemme i en lille del af Sydspanien, i Andalusien - koncentreret om byerne Sevilla, Jerez og Cadiz samt de omliggende landsbyer og bjergområder. |
Spanske ord, musik– og flamencoudtryk fyger jo ofte gennem luften i et flamenco-lokale, og som "Flamenco-begynder", hvad enten det er som danser, guitarist eller sanger, støder man på en del udtryk og vendinger, som er helt nye og fremmede, og som for den uindviede virker helt uforståelige.
Her på siden finder du en lille flamenco-ordbog, som kan hjælpe til forståelsen. |
Fra 1997 og frem til 2015 var der i Ølstykke/Stenløse/Egedal Musikskole undervisning i flamenco-dans varetaget af Helle Borg Hansen. Danserne gik til undervisning i mange år og blev utroligt dygtige. Flemming Weisdorff og hans flamencoguitar-elever spillede til dansen. |
Det spanske køkken. De fleste flamencofolk har også en særlig forkærlighed for det spanske køkken, som er kendetegnet ved en mangfoldighed af gode råvarer - kød, fisk, skaldyr og grøntsager tilberedt enkelt og velsmagende. Både paella og tapas er også blevet en del af mange danskeres mad-verden.
Her vil jeg forsøge at samle nogle gode retter, som kan fremstilles af varer, som er tilgængelige her i landet. Jeg lægger ud med 3 af mine yndlingsretter, og så er her links til gode tapas-opskrifter, en dygtig spansk kok og vores lokale spanske vinimportør.
|